TARİHÇE

T.C. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’ nün kuruluşu, 03.03.2011 tarihli Üniversitemiz Senato Toplantısı’ nda görüşülerek, 433/06 sayılı karar ile Yükseköğretim Kurulu’ na sunulmuş olup, 2012/3243 Sayılı Resmi Gazete’ de yayınlanarak resmiyet kazanmıştır.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi kadrosunda görev yapmakta olan Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nilgün TURHAN Enstitümüzü kurmak üzere,  08 Ağustos 2012 tarihinde müdür olarak görevlendirilmiştir.

08/09/2015 tarihinden itibaren ise, Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Feral ÖZTÜRK Enstitü Müdürü olarak görevlendirilmiştir.

Tıp Fakültesi kadrosunda görev yapmakta olan Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Metin PIÇAKÇIEFE Enstitü Müdür Yardımcısı olarak görevine devam etmektedir.

Enstitümüzde halen;

+ Beden Eğitimi ve Spor Doktora Programı,
      + Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Doktora Programı,
      + Antrenörlük Eğitimi Tezli Yüksek Lisans Programı,
      + Beden Eğitimi ve Spor Tezli Yüksek Lisans Programı,
      + Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Tezli Yüksek Lisans Programı,
      + Hemşirelik Tezli Yüksek Programı,
      + Histoloji ve Embriyoloji Tezli Yüksek Lisans Programı,
      + Sağlık Yönetimi Tezli Yüksek Lisans Programı,
      + Sağlık Yönetimi II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı

olmak üzere; 2 Doktora Programı, 6 Tezli Yüksek Lisans Programı ve 1 II. Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programı ile toplam 9 programda eğitim ve öğretim hizmetlerine devam edilmektedir.